söndag 17 november 2013

Tacopaj med smördegsbotten!

Här är ett recept som är lite annorlunda, men bara lite och man kan säga att det är en tacopaj på vårt vis och med smördeg som botten och lite annan fyllning än de klassiska recepten. Man blir lite trött på den färdiga tacosmaken och här har vi bara lite spiskummin i köttfärsröran. Taco har väl blivit hela Sveriges nationalrätt på fredagskvällen, men det är inte ofta vi äter detta och lite trött på det allt, därav detta receptet som gör den lite annorlunda. Hoppas att ni gillar den!

Ingredienser för 4 personer:
500 g nötfärs
1 msk smör
1 st gul lök, skivad
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
150 g färska champinjoner, skivade
1 tsk sambal oelek
1 tsk spiskummin
1 msk kinesisk soja
1 msk oxbuljong fond (Bongs)
2 dl grädde
salt och nymald svartpeppar efter behag.
150 g riven herrgårdsost
1 pkt färdig smördeg

Gör så här:
Börja med att steka nötfärsen i en stekpanna i smöret. Skiva under tiden löken och stek med i färsen så löken blir glansig och att färsen får lite färg. Tillsätt den hackade vitlöken och fräs försiktigt så inte vitlöken blir bränd för då smakar det inte gott.
Skiva de färska champinjonerna och stek med i färsröran och stek en stund på medelvärme.
Nu tillsätter du alla kryddor och tillslut grädden och låter det småkoka en liten stund, cirka 5 minuter.
Ta ut smördegen från kylen 5 minuter innan, smöra en pajform och lägg ut den rektangulära smördegen på den runda pajformen och tryck försiktigt ner den i botten, men låt flikarna hänga var utanför.
Nu fördelar du köttfärsröran och strö på den rivna osten och sedan viker du in flikarna, så det bara täcker lite av pajen.
Nu gräddar du tacopajen i ugnen cirka 20-30 minuter på 225 grader, eller tills den har fått fin färg och osten smällt.
Serveras med en krispig grönsallad, med tomater, slanggurka och rödlöksskivor.
Ett gott rödvin med druvan Zinfandel passar perfekt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar