Här kommer vårat klassiska recept på ljummen sillåda som vi alltid äter midsommarafton, en stående tradition sedan många år tillbaka. Receptet har jag haft tidigare på bloggen, men av en tradition så kommer det igen lagom till midsommar.
Våga testa detta
även om ni aldrig smakat detta tidigare, jag lovar att du kommer att älska det
även om du är en person som inte gillar sill ;).
Ingredienser 4 port.
1 kg kokt, ljummen,
skivad nypotatis
1 dl finhackad
rödlök
1/2 dl finhackad
gräslök
2 burkar, à 200 g klassisk
matjessill
1 dl finhackad dill
4 hårdkokta ägg
150 g smör
Så här gör du:
Fördela potatisen i
en form, som håller värmen bra.
Strö över hackad
rödlök, gräslök och dill. Skär matjessillfiléerna i sneda tunna skivor och
fördela dem över löken.
Garnera med dill och
äggklyftor.
Bryn smöret tills
det doftar kola och är ljusbrunt, häll det över silllådan. Servera genast.