Kycklingrätt som jag gjorde för så där 20 år sedan senast och som jag verkligen alldeles glömt bort. När jag förra veckan fick frågan om recept på min kopia av den där currydippsåsen från kedjan med stort gult M, så kom plötsligt denna rätten upp i huvudet och jag sökte efter receptet här på bloggen. Receptet fanns inte. Så idag har jag gjort denna rätten och fotograferat. Den var precis lika god nu som då. Den här rätten kommer jag bjuda på nästa gången barnbarnen med familj kommer och äter middag. Är övertygad om att de kommer att älska denna rätten. Man kan förstås använda kycklingbröstfiléer, men dela då varje bröstfilé i 3 delar. För min del så tycker jag att lårfiléerna blir saftigare och därmed godare.
Ingredienser för 4-6 personer:
700 g kycklinglårfiléer
2 dl apelsinjuice
3 msk sweet chilisås, thai style
salt och nymald grov svartpeppar
3 dl vispgrädde
3 msk mango chutney
2 tsk curry
Gör så här:
Lägg kycklinglårfiléerna i en ugnsfast form. Salta, peppra, ringla över 2 msk sweet chilisås och sedan rullar liksom ihop filéerna som rulader och slår på apelsinjuicen och ringlar på ytterligare 1 msk sweet chilisås och lite mera salt och peppar på toppen.
Skjuts in på 200º i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
Vispa under tiden grädden riktigt fast och vänd sedan i mangochutneyn och curry.
Ta ut kycklinglårfiléerna och häll av juicen. (Jag sparar juicen, gott att ta några skedar på riset om man gillar lite starkare mat)
Klicka på grädden och kör ytterligare i ugnen cirka 15 minuter tills det puttrar i hela formen. Servera med basmatris och gärna färsk kokt broccoli.
Skriv gärna en kommentar vad du tycker om rätten.
Smaklig måltid!