Vill man inte använda fläskfärs så går det precis lika bra med kycklingfärs, men då blir de lite torrare.
En picklade morotssallad till köttbullarna, är som pricken över i:et. Klicka här för recept!
Ingredienser:
500 g fläskfärs
1 st citrongrässtjälk, endast den nedre delen, finhackad
3 st vitlöksklyftor, fint riven
4 st salladslök, vita och gröna delar finhackade
1 msk fisksås
1 msk Sriracha
1 msk kokosmjölk
1 tsk havssalt
olja till stekning
Tillbehör:
kokosgrädde eller kokosmjölk, majonäs
Gör så här:
Blanda allt väl och forma till köttbullar i storlek som valnöt.
Värm upp olja i stor non-stick stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullar (i omgångar om det behövs), vänd efter 5 minuter och stek sedan tills det är jämnt brynta och genomstekta.
För att blanda de olika såserna på bilden så gjorde jag 50/50.
Hälften sriracha (stark chilisås) och lika mycket kokosgrädde och i den andra skålen byte jag ut kokosgrädde mot majonäs istället. Gillar du inte kokos gör majonnässåsen eller tvärt om.
Hoppas du gillar de asiatiska köttbullarna!