I fredags var vi med vänner på Gondol i Stockholm, ni vet Katarinahissen och där sippade vi på en Cosmopolitan Ginger. Ingefäran med sin friska smak och hetta gjorde att detta måste bli en favoritdrink.
Man kan också göra den alkoholfri, då är det bara att utesluta spriten och bara använda tranbärsjuice och lime med riven färsk ingefära.
Ingredienser för 1 drink:
3 cl vodka
2 cl tranbärsjuice
1 cl lime juice
1 cl Cointreau
1 tsk ingefära, färsk och muddlad eller finriven
Gör så här:
Muddla eller riv ingefäran. Lägg ingefäran i en shaker. Fyll på med isbitar. Lägg till vodka, tranbärsjuice, limejuice och Cointreau. Skaka och sila upp i ett kylt cocktailglas, garnera med en limeskiva.
onsdag 21 maj 2014
tisdag 6 maj 2014
Torsk med stekt lök och brynt smör
Hur gott och enkelt som helst, bara man har ett djupfryst torskblock hemma, färsk fungerar förstås också men då måste man ju åka och handla, så att ha lite torsk i frysen är ett bra att ha. Finns sedan smör och gul lök,så är det bara lite salt och dill som pricken över i:et.
Ingredienser för 2 personer:
400 g torsk
2 st gul lök
50 g smör
1 knippe dill
salt
Gör så här:
Tina upp fisken under tiden skivar du den gula löken i skivor och steker i lite av smöret så den blir bärnstensfärgad. I en annan stekpanna värmer du nu på smöret tills det doftar kola, då lägger du på fiskbitarna och salta. Stek på båda sidorna, beroende tid är hur tjocka fiskbitarna är. Dela lite försiktigt och checka så det precis har blivit färdigstekt, och inte en minut längre.
Lägg upp på varm tallrik, lägg på den stekta löken över och klipp lite färsk dill. Sist öser du på det brynta smöret från stekpannan.
Här passar kolsyrat vatten utan smak allra bäst tycker jag.
Ingredienser för 2 personer:
400 g torsk
2 st gul lök
50 g smör
1 knippe dill
salt
Gör så här:
Tina upp fisken under tiden skivar du den gula löken i skivor och steker i lite av smöret så den blir bärnstensfärgad. I en annan stekpanna värmer du nu på smöret tills det doftar kola, då lägger du på fiskbitarna och salta. Stek på båda sidorna, beroende tid är hur tjocka fiskbitarna är. Dela lite försiktigt och checka så det precis har blivit färdigstekt, och inte en minut längre.
Lägg upp på varm tallrik, lägg på den stekta löken över och klipp lite färsk dill. Sist öser du på det brynta smöret från stekpannan.
Här passar kolsyrat vatten utan smak allra bäst tycker jag.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)