En fräsch färsk fruksallad med smak av mynta och en blandning av sommarens och exotiska frukter. Man skulle kunna också säga att det är en fruktgazpacho, eftersom jag finhackat frukten och blandat med en juice.
Här i Singapore kan man köpa i fruktkiosker, bara små bitar av olika frukter, alltså behöver man inte köpa en hel melon utan bara en skalad liten klyfta. Likaså med ananas, mango, papaya, äpplen, kiwi, apelsin, m m.
Spett med blandade frukter för bara några cent. Mycket populärt att singaporianer köper frukt till lunch.
Denna dessert är en perfekt avslutning efter en god middag, både nyttig och god.
Du kan ta den frukten du vill och kan få tag på, det viktigaste är att du finhackar den.
Ingredienser för 2 personer:
1 st lime, pressad
2 st passionsfrukt, endast saften ej kärnorna
2 st jordgubbar, findelade
2 msk grönt äpple, finhackat
2 msk melon, cantaloupe, finhackad
2 msk ananas, finhackad
2 msk papaya, findelad
2 msk kiwi, findelad, endast det gröna yttre närmast skalet (ej de svarta kärnorna)
6-8 st myntablad, finstrimlade
1-1,5 dl sockerfri juice, valfri, men ej för kraftigsmak och stark i färgen. Lychee (vattenklar), färsk äpple- eller apelsinjuice. Jucicens mängd beror på hur mycket saft du får ut av 1 st lime och 2 passionsfrukter.
Frukten ska precis vara täckt av juice.
2 st topskott av mynta till att dekorera med.
Gör så här:
Börja med att pressa lime i en skål, och att gröpa ur passionsfrukten och lägg i en sil, så att saften rinner ner i skålen, hjälp till med en sked att pressa ur all saft.
Finhacka och dela sedan alla frukter i små bitar och lägg i skålen, blanda i juice så att frukten inte blir mörk, speciellt äpplet. Finstrimla myntabladen och blanda om. Lägg allt i en burk med lock och låt stå och dra några timmar på det kallaste stället i kylskåpet.
Servera sedan frukten i martiniglas eller liknande, ös på lite jucice och garnera med ett myntaskott enligt bilden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar