Smördegsinbakad rökt lax med örtagårdssås, en aptitretare som väcker smaklökarna. Smidig att göra och kan förberedas långt innan gästerna kommer, bara att sätta in i ugnen precis innan servering. De ska ätas varma och frasiga till en välkomstdrink och Champagne är perfekta drycken. Kan också serveras som en förrätt.
Ingredienser:
1 smördegsrulle
1 stort pkt skivad kallrökt lax
1 ägg
Örtagårdssås
1/2 dl majonäs
1/2 dl cream fraish
1 riven vitlöksklyfta
2 msk hackad spenat
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
1 msk torkad dragon
1 nypa salt
Gör så här:
Börja med att blanda till dipsåsen så att den får stå och dra ett tag. Se till att den hackade spenaten om den är fryst, att den rinner av ordentligt.
Rulla ut smördegen och lägg på den skivade laxen.
Rulla ihop till en rulle.
Skär cm-tjocka skivor.
Lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg.
Grädda i ugnen i 225°C tills de har fin färg, ca. 10 min.
Underbar blogg! :D Jag rekommenderade den via min, hoppas det är okej :)
SvaraRaderaRoligt att du gillar min receptblogg och självklart får de rekommendera den.
RaderaNu ska jag kolla in din blogg ;)!
Ha en skön söndag önskas från varma Singapore!
Är det kallrökt lax som används i receptet?
SvaraRadera/Anki
Yes, kallrökt lax ska det vara.
Radera