tisdag 19 augusti 2014

Gurksallad med rödlök och chili


Gillar man klassisk pressgurka så lovar jag att detta också kommer att bli en favorit som passar till många rätter, även svensk husmanskost fast det är hackad röd chili som gör den extra het. Snabbt går det att blanda ihop, men låt salladen mogna cirka en timme i kylskåpet innan servering så blir den som bäst. Jag skivar gurkan något tjockare skivor än till pressgurkan så att det blir lite mera att bita i. Brukar annars använda osthyvel för att skiva till pressgurkan. Vill du göra den lite mera asiatisk så några droppar fisksås gör susen.

Ingredienser för 4 personer:
1 st slanggurka, skivad
4 msk ättika 24%
4 msk strösocker
1 krm salt
1 st rödlök, skivad
1 st röd chili, fint hackad
(några droppar fisksås om man vill ha asiatisk touche på det hela)

Gör så här:
Börja med att blanda ättika, socker och salt så att det löser sig. Under tiden så skivar du gurkan, rödlöken och hackar chilin, men glöm ej att ta bort de små fröna i chilin innan du hackar. Lägg allt i lager i en ren glasburk och häll över lagen, stäng locket och skaka om och låt den vila 1 timma i kylskåpet innan den serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar