Gräddkokt vitkål eller spetskål och savoykål för det funkar med nästan alla kålsorter. Nu när kålen är riktigt färsk är det ju supergott med den späda gröna kålen. Efter att nästan hela sommaren ätit olika varianter av färskpotatis är det extra gott med just gräddkokt kål till exempelvis grillat och det passar bara inte till grillat utan en klassisker är ju stekta korvar, pannbiff och mycket mera.
Ingredienser för 4 personer:
0,5 vitkålshuvud
1 st gul lök, finhackad
1 msk smör
2 dl grädde (40%)
salt och nymald svartpeppar efter behag
Gör så här:
Börja med att strimla vitkålen fint. Hacka löken fint och mjukstek löken utan att den tar färg i en stekpanna med högre kanter. Tillsätt grädde, salt och svatpeppar och koka upp. Nu är det bara att blanda i vitkålen och röra om och låta koka i cirka 5 minuter och sedan servera till något du gillar.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar