måndag 30 mars 2020

Köttbullar - asiatiska

Köttbullar med smak av asien. Visst är svenska köttbullar en klassiker och gå inte att jämföra, men om man gillar asiatiska smaker så är just dessa köttbullar perfekta och gott att ha i frysen. De är goda både varma och kalla. Som här på bilden till spagetti, på mackan som i Vietnam Banh Mi eller som förrätt med lite sötstark chilisås av thaityp. På bilden har jag två olika såser av sriracha som tillbehör, en med smak av kokos och den andra med majonäs.
Vill man inte använda fläskfärs så går det precis lika bra med kycklingfärs, men då blir de lite torrare.
En picklade morotssallad till köttbullarna, är som pricken över i:et. Klicka här för recept!

Ingredienser:
500 g fläskfärs
1 st citrongrässtjälk, endast den nedre delen, finhackad
3 st vitlöksklyftor, fint riven
4 st salladslök, vita och gröna delar finhackade
1 msk fisksås
1 msk Sriracha
1 msk kokosmjölk
1 tsk havssalt
olja till stekning

Tillbehör:
kokosgrädde eller kokosmjölk, majonäs

Gör så här:
Blanda allt väl och forma till köttbullar i storlek som valnöt.
Värm upp olja i stor non-stick stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullar (i omgångar om det behövs), vänd efter 5 minuter och stek sedan tills det är jämnt brynta och genomstekta.
För att blanda de olika såserna på bilden så gjorde jag 50/50.
Hälften sriracha (stark chilisås) och lika mycket kokosgrädde och i den andra skålen byte jag ut kokosgrädde mot majonäs istället. Gillar du inte kokos gör majonnässåsen eller tvärt om.

Hoppas du gillar de asiatiska köttbullarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar