En sås som är mycket smidig att göra och dessutom supergod.
Ingredienser:
Höga mittbitar av oxfilé á 170 g/pers
Smör
Smör
Rosepepparsås:
2 finhackade schalottenlökar
3 msk krossad Rosepeppar
½ tsk grovmalen svartpeppar
½ tsk fransk senap
2 dl vatten
1 msk kalvfond
3 dl grädde
2 finhackade schalottenlökar
3 msk krossad Rosepeppar
½ tsk grovmalen svartpeppar
½ tsk fransk senap
2 dl vatten
1 msk kalvfond
3 dl grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 C.
Förstek oxfilén i smör hastigt, salta och peppra.
Lägg oxfilén på en ugnsform och stek färdigt i ugnen. (Medium 65C)
Börja med såsen.
Smörfräs rosepeppar, lök och svartpeppar i en kastrull hastigt.
Blanda ner fransk senap, vatten, kalvfond och grädde.
Låt såsen koka till lagom konsistens, smaka av med lite salt.
Sätt ugnen på 200 C.
Förstek oxfilén i smör hastigt, salta och peppra.
Lägg oxfilén på en ugnsform och stek färdigt i ugnen. (Medium 65C)
Börja med såsen.
Smörfräs rosepeppar, lök och svartpeppar i en kastrull hastigt.
Blanda ner fransk senap, vatten, kalvfond och grädde.
Låt såsen koka till lagom konsistens, smaka av med lite salt.
Serveras med rostade potatisklyftor och stekta champinjoner, men det går också bra till potatisgratäng.
Är ros'esåsen god?
SvaraRaderaDet där med att hälla i hela pepparkorn i såser är ju helt passé ... Är ju fullkomligt omöjligt att äta. Nån sjuttiotalsgrej som klamras fast vid. Fram med morteln, punkt.
SvaraRadera