fredag 30 september 2011

Curryräkor


Räkor som är frästa i currysmör och vitlök, en perfekt TGIF:are, tapasrätt eller som en liten aptitretare.
Lätt att fixa är det också, bara man har räkor i frysen, och just modellen större som inte är så salta och, som har lite av skalet kvar vid stjärten. Bra att hålla i med fingrarna och bita av.

Ingredienser till 2-6 personer:
500 g räkor
3 msk smör
3 tsk curry
1-2 vitlöksklyfta, riven eller pressad
2 krm salt

Gör så här:
Börja med att smälta smöret i en teflonpanna och fräs curryn utan att det bränns, lägg sedan i den rivna vitlöken och salt, rör om.
Nu är det bara att lägga i räkorna och fräsa så att de blir genomvarma.
Om man inte vill äta en LCHF-rätt, så kan man servera det med bröd som man doppar i smöret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar