fredag 8 november 2013

Brysselkål med bacon och smak av Asien

Brysselkål, kokt rakt upp och ner ger inte så mycket smak, men om man steker till dem lite och tillsätter lite spännande smaker så får man något helt annat. Här har brysselkålen fått sällskap med både bacon, soltorkade tomater och som pricken över i:et, thai sweet chili sås och förstås lite soja.
Här får man känslan av de kinesiska fläsket Bak Kwa som singaporeianerna är som tokiga i speciellt till det kinesiska nyåret, då de kan köa i timmar för att köpa det på rätt ställe.
Testa brysselkålen till gåsen, julbordet eller som en ensamträtt och ät med pinnar.

Ingredienser till 4 personer:
500 g brysselkål
4 st skivor bacon, finhackade
4 st soltorkade tomater, finhackade
2 msk smör
1 msk sweet chili sås typ thai
1 tsk soja, kinesisk
salt

Gör så här:
Smält smöret i en stekpanna och stek brysselkålen tillsammans med bacon, tills de fått färg.
tillsätt soltorkade tomaterna och chilisåsen och stek ytterligare några minuter.
Tillsätt sojan och smaka av med salt, färdig att serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar