Detta är en köttgryta som Tommys lillebror Pelle har bjudit oss på för länge sedan, och den har blivit en klassiker för oss när vi vill förbereda, och gärna tillagar vi den dagen innan, ju godare blir den. Detta är vårat recept, en variant av grytan eftersom jag aldrig frågat efter receptet utan mixat ihop efter tycke och smak.
Ingredienser för 4 portioner:
500 g fläskkött , typ skinkstek i små grytbitar
En rejäl klick smör till stekningen
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
200 g champinjoner, skivade
1 röd paprika, mycket finhackad
1 tsk kinesisk soja
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
1 krm nymald svartpeppar
3 dl vatten
Majsena
3 dl grädde
Gör så här:
Bryn köttet i omgångar.
Tillsätt gul lök, vitlök och champinjonerna och rör om.
Tillsätt paprikan, soja och vatten.
Salt och peppar
Låt allt detta sjuda sakta i 2 timmar, lyft sedan av locket på stekgrytan och låt vätska koka in så att det bara finns drygt 1 dl kvar. Tillsätt grädden och majsena till lagom konsistens.
Serveras med jasminris och ångade gröna ärtor som jag blandar med riset, men man kan också servera ärtorna bredvid
Krispig isbergssallad är också gott till.
Vill man äta en LCHF-kost serveras detta med fördel till lättstekta blomkålsbuketter istället för riset.
Detta lät ju jättegott, precis vad jag sökte nu! :-)
SvaraRaderaDet här blev en succé hos oss! Tack för receptet!
SvaraRaderaHur mycket majsena ska det vara där i grytan?
SvaraRaderaTesta med 1 msk och se om det blir lagom!
Radera