måndag 27 februari 2012

Vitkålspasta piripiri - LCHF

Vitkålspasta piripiri med vitlök smakar underbart gott, lagom het med smak av vitlök. Just att ersätta vanlig pasta med vitkålspasta, är perfekt när du vill undvika kolhydrater. Har man bara en smakrik sås till så känner man ingen skillnad. Se bara till att vitkålspastan är al dente.
Denna rätten passar som ensam rätt eftersom den innehåller så mycket smak, men äter du vitkålspastan naturell passar pasta bolognese eller carbonara kolarhusturns pasta perfekt. Min man som var lite skeptisk först, men sedan han ätit sa han JÄTTEGOTT!

Ingredienser 2 personer:
1,5 l vatten
1/4 vitkålshuvud
1 msk salt
3 msk smör
2-6 st piripiri, beroene på styrka (2 = mild, 4 = medium, 6 = hot)
1 st vitlöksklyfta, riven
0,5 tsk grovt salt
1 liten knippe persilja, hackad

Gör så här:
Mortla piripirin tillsammans med det grova saltet och riv vitlöken.
Smält smöret i en kastrull och lägg i vitlök och piripirisaltet utan att vitlöken ta färg, ställ åt sidan.
Börja med att koka upp vatten och salt.
Strimla vitkålen, så det liknar bandspagetti.
Lägg i vitkålspastan i det kokande vattnet och låt koka 5 minuter, så att den är al dente.
Häll av i durkslag och blanda ner vitkålspastan i smöret, strö på persiljan och blanda om.


Klart att äta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar