Pajdeg:
150 gr smör (rumsvarmt)
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl cremé fraiche
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 små burkar krossad ananas, utan spad (290 g)
Gör så här:
Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt det rumsvarma smöret. Blanda tills du fått en degliknanda konsistens, det gör ingenting om det är lite smuligt. Blanda i sockret. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter eller i små portionsformar av exempelvis folie som till mazariner. Häll av ananasen i ett durkslag eller i en silduk och pressa med en sked ut all vätska. Ananasen måste vara så torr som möjligt. Blanda cremé fraiche, ananas, vaniljsocker och socker i en skål. Häll upp blandningen över pajskalet och grädde ugn på 200 grader i ca 30 minuter. Serveras ljummen med vaniljglass av god kvalité.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar