onsdag 29 augusti 2012

Ananaspaj

Denna ananaspaj är som en dröm, hur god som helst om man gillar ananas förstås. Vi äter den ljummen med en god vanlijglass till. Perfekt att servera som dessert, och den bakas medan gästerna äter förrätten eller varmrätten. Om man inte vill göra den i en stor pajform kan man göra den i små portionsformar, om den ska serveras som en dessert på en tallrik till var och en.

Pajdeg:
150 gr smör (rumsvarmt)
 3 dl mjöl
 1 dl socker
 1 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl cremé fraiche
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 små burkar krossad ananas, utan spad (290 g)

Gör så här:
Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt det rumsvarma smöret. Blanda tills du fått en degliknanda konsistens, det gör ingenting om det är lite smuligt. Blanda i sockret. Tryck ut degen i en form med löstagbara kanter eller i små portionsformar av exempelvis folie som till mazariner. Häll av ananasen i ett durkslag eller i en silduk och pressa med en sked ut all vätska. Ananasen måste vara så torr som möjligt. Blanda cremé fraiche, ananas, vaniljsocker och socker i en skål. Häll upp blandningen över pajskalet och grädde ugn på 200 grader i ca 30 minuter. Serveras ljummen med vaniljglass av god kvalité.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar