En italiensk klassiker som uppfanns på Harrys bar i Venedig någon gång mellan 1934-1948. Namnet fick den för den ljusrosa färgen påminde om en tavla som Giovanni Bellini målat på 1500-talet i Venedig. Drinken började som en säsongdrink eftersom den innehåller vita persikor och de var mogna augusti - september. Eftersom den var lite rosa tillsatte man faktiskt lite hallon förr.
Bellini består alltså av vit persikopuré och Prosecco, en uns av socker i purén och några droppar citron i purén om den inte ska serveras på direkten, eftersom den mörknar om den bara står. Bäst är att göra puré direkt vid serveringen. En äkta Bellini serveras med Prosecco och inte alls med Champagne, för det är helt andra druvor och passar inte alls tillsammans med vita persikor enligt källor som kan detta.
Ingredienser till en drink:
1,5 dl Prosecco, torr
1,5 msk vit persikopuré
0,5-1 tsk sockerlag
is
Gör så här:
Lägg persikopuré och sockerlag i en tillbringar tillsammans med några isbitar. Fyll på med 1 dl Prosecco och rör om. Häll upp i väl kylt Champagneglas och toppa upp med 0,5 dl Prosecco.
Persikopure:
Vit persika som du skalar, tar bort kärnan och delar i små bitar och mixar med mixerstav.
1-2 persikor räcker till 2 drinkar, beroende på storlek på persikorna förstås.
Sockerlag:
1 dl strösocker
0,5 dl vatten
Koka upp vatten och socker, rör till sockret löst sig, kyl och förvara i en glasburk.
Saluti!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar