Rostade kikärtor är så gott och det höjer smaken efter bara några minuter i pannan. Gott till allt som salladen eller bara som snacks med lite flingsalt på. Viktigt är att de är ganska torra när man lägger dem i pannan med några droppar olivolja. Jag brukar öppna den lilla paketen och skölja i kallt vatten i ett durkslag och låta rinna av, sedan tar jag lite hushållspapper och kör runt innan de kommer i pannan.
Ingredienser:
200 g kikärtor i kartong eller efter mängden som önskas
lite flingsalt
några droppar olivolja
testa att krydda spiskummin om du ska äta det som snacks.
Gör så här: Låt kikärtorna rinna av ordentligt. Heta upp en stekpanna med några droppar olivolja och lägg i kikärtorna och låt dem rullar runt. Skaka pannan ofta och mot slutet strö du över flingsalt när de börjar få en lite rostad färg och nötig smak. Gör du större sats så kan du torka dem i ugnen och äta som snacks.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar