Igår blev det kvällsmat i skuggan och på tallriken serverades det färsbiffar med sting. Som tillbehör hade vi Dhal och rostade kikärtor. Sådana här dagar är det skönt att bara vara hemma och inte åka till affären hela tiden. Jag lovar att det finns ganska mycket i frysen som man kan tillaga. Ett paket på 500 g kravmärkt nötfärs som hade en bäst före datum i februari. Tog ut den på morgonen och vid lunch tid var den ganska upptinad så då fick den ligga i kylskåpet tills jag skulle börja fixa till biffarna med sting. Dessa färsbiffar kan man äta till allt, det är bara fantasin som sätter stopp. Till hamburgare med picklad gurka/rödlök och chili och någon chilimajonäs och grönsallad tror jag att jag ska göra nästa gång.
Ingredienser för 4 personer:
500 g nötfärs av god kvalitet
1 st gul lök, mixad
1 st vitlöksklyfta, mixad
2 msk kallt vatten
2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 msk potatismjöl
1 dl grädde
1 st ägg
smör till stekning
Gör så här:
Börja med att mixa den gula löken och vitlöken med vattnet med en mixerstav.
Rör sedan ner sambal oelek, salt, potatismjöl och grädde.
Blanda nu ner detta i nötfärsen och blanda försiktigt.
När det är färdigblandad blandar du sist ner ett ägg och vänder runt så även det blandar sig men försiktigt med en gaffel.
Stek nu biffarna i den formen som önskas i rikligt med smör gyllenbruna, som hamburgare, järpar eller runda som köttbullar.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar