fredag 30 augusti 2019

Tacos och bakad potatis


Fredag och många äter tacos denna dag. Här kommer en variant som vi gillar och där vi börjar med att baka potatis. Under tiden som den bakar i ugnen, cirka 50 minuter så steker vi färsen, sköljer och hackar grönsaker. Man kan också göra potatisen i micron och då går det på 14 minuter. Vi föredrar ugnen och tycker det blir bättre. Att laga mat tillsammans som man kan gör under tiden och samtidigt prata och sippa på ett glas rödvin. Det så mysigt med fredagen tycker vi och hoppas ni tycker det också att laga mat tillsammans hela familjen.
Jag beskriver bara i receptet själva bakningen av potatisen och momenten efteråt. Vad ni äter till och vilka grönsaker ni föredrar är upp till eget val. Jag gillar ju förstås en stark salsa och jalapeno. Jag gillar dessutom också det krispiga potatisskalet där det finns mycket smak.

Ingredienser till 1 portion:
1 jättestor potatis av mjölig sort eller 1 bakpotatis
1 msk smör
flingsalt

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
Tvätta potatisen och stick lite hål i skalet runt om med en sticka.
Lägg potatisen på galler mitt i ugnen och baka i 50 minuter ungefär.
Stick med en sticka och känn efter om de är mjuka inuti.
Allt beror ju på hur stora potatisen är.
Ta ut potatisen och skär ett kryss upptill och kläm försiktigt så potatisen öppnar upp sig.
Lägg en klick smör i och lite flingsalt.
Klart!
Nu är det bara att fylla sin bakpotatis med tacosfärs och strö på riven ost och lägga på de grönsaker man gillar och toppas med något nachos om man vill.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar