lördag 2 maj 2020

Revben med smak av Kina

Vi bara älskar revben, där köttet släpper från benet bara man tar i benet. Här kommer ett recept med smaker från Kina. Här är ett recept med lite heta och hoisinsås som får tankarna till Pekingaanka. Perfekt att ha som fingerfood tillsammans med en god kall öl.

Ingredienser:
2 kg tunna- eller kamben av gris
1 dl hoisinsås
1 dl ketchup, Heinz
0,5 dl Sriracha chilisås. Bulliards av märket Risberg
2 tsk havssalt

Så här gör du:
Förvärm ugnen till 120 ° C.
Använd en liten kniv för att hjälpa dig att ta bort det tunna vita membranet från undersidan av revbenen. Krydda racken med salt.
Blanda hoisinsås, ketchup och Sriracha i en skål. Spara 1/3 av blandningen så att du kan glasera med det senare. Applicera nu den återstående blandningen på revbenen med en pensel och salta revbenen. Gör ett foliepaket av revbensracken med två lager ark grillfolie, förseglade i kanterna för att bilda en "foliebåt".
Stek i den förvärmda ugnen i 2,5 timma.
Ta bort revbenen från ugnen och höj ugnens temperatur till 200 ° C.
Öppna försiktigt foliepaket. Överför revbenen till en ny plåt / form. Samla upp eventuell sky och köttsaft och skeda över revbenen. Ta sedan den sparade chilisåsblandningen och pensla varje rack med såsen. Sätt tillbaka revbenen i ugnen, utan något folie över 15-20 minuter eller tills revbenen har gjort och härligt griljerad färg.

Såsen som blir över kan man använda som dipsås och blanda ut den med lite av skyn. Sweet Chili sås är också gott till som tillbehör.

Hoppas att du gillar revbenen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar