måndag 12 oktober 2020

Currydip

Barnbarnen och även vi älskar den där currydipsåen som finns att köpa på den världskända hamburgerkedjan med ett stort gult M. I somras så tänkte jag att nu ska jag försöka få till den där såsen och lyckades vid första försöket. Barnbarnen fick komma och smaka och det blev tummen upp direkt. Sedan kom det där pedagogiska momentet när barnbarnen för göra sin egna sås, var och en. De fick mäta upp, lukta och sedan skriva ner receptet och klistra på sin glasburk och ta med hem. De rynkade på näsan när de fick lukta på ättikan, men de stod också att om inte ättikan är med så smakar det inte den currydip som de tycker om. Man kan säga att det är ättikan som är pricken över i:et.

Ingredienser för drygt 2 dl dip:
2 dl aprikosmarmelad (Den Gamle Fabrik)
2 tsk majsolja
1 tsk currypulver (Santa Maria)
2 krm havssalt
2 krm ättika, 24%
2 krm korianderfrö, mald
2 krm sellerisalt
1 krm vitlökspulver
1 krm paprikapulver

Gör så här:
Bara att blanda allt och låt stå och dra en stund i kylskåpet. Klart! Kom ihåg att detta är min dipsås och ingen annans recept.

Hoppas att du gillar receptet och tycker som vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar