tisdag 15 juni 2021

Italiensk salladsdressing


Dressing som vi alltid har i kylskåpet är en italiensk salladsdressing som passar till så mycket. Att också göra sin egna dressing istället för att köpa i affären, då vet man vad som finns i flaskan utan att behöva läsa massa med e-nummer. Givetvis kan man ändra på detta receptet om man vill lägga till något eller ta bort. det är ett bra grundrecept så kan du modifiera. Tycker du om mera paprika så mer paprika eller något annat. Tycker du också att den blir för skarp av ättikan så ta något mindre, men jag gillar denna styrkan. 
Jag gör inte mera än vad som ryms i en dressingflaska (Eva Solo på bilden är perfekt). Lagom mängd är bäst annars är risk att man får slänga bort. Jag förvarar den i kylskåpet och räkna med 1 månads hållbarhet och även upp till 2 månader, men oftast och iallafall nu till sommaren så förbrukar man mera salladsdressing än på vintern.

Ingredienser till drygt 3 dl dressing:
2 dl rapsolja (svensk och ekologiskt)
1 dl vatten
0,5 dl ättika 24%
1 msk strösocker
1 msk finhackad vitlök
1 msk finhackad scharlottenlök
2 tsk finhackad röd paprika
2 tsk finhackad grön paprika
2 tsk havssalt
1 tsk oregano, torkad
0,5 tsk nymald svartpeppar
0,5 tsk finhackad röd chilipeppar, färsk

Gör så här:
Blanda rapsolja, vatten, ättika och socker i en skål. 
Finhacka vitlök, scharlottenlök, paprika och chili och blanda i skålen.
Tillsätt övriga ingredienser; havssalt, nymald svartpeppar och torkad oregano.
Rör om och häll upp på ren flaska.

Förvaras i kylskåp och glöm inte att omskaka flaskan innan användning!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar