Ingredienser för 4 personer:
Fyllnigen:
2-3 blad salladskål, förvälld och fint hackade
1 dl salladslök, fint hackad
2 msk riven färsk ingefära
2 st vitlöksklyftor, rivna
500 g fläskfärs
1 tsk salt
2 krm vitpeppar, mald
1 tsk rårörsocker (funkar med vanligt socker också)
1 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
1 msk potatismjöl
Dumplingsdeg:
200 gram vetemjöl special
110 gram vatten, 70 grader
Dippsås
2 msk japansk soja
1 msk rårörsocker
2 msk risvinäger
1 tsk riven färsk ingefära
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk sesamolja
Finhackad färsk röd chili efter behag.
Gör så här:
Börja med degen. Värm vattnet och knåda snabbt ihop degen och lägg i en plastpåsen. Knåda genom plastpåsen lite då och då. Låt degen vila i rumstemperatur minst 1 timma.
Nu gör du dippsåsen så den får stå och dra till sig smakerna.
Nu gör vi fyllningen. Börja med att snabbt förvälla salladskålens blad i en minut i kokande vatten. Skölj i kallt vatten och krama ur allt vatten och hacka fint.
Hacka salladslöken fint.
Riv färsk ingefära och vitlök.
Blanda allt med 500 gram fläskfärs.
Krydda upp med salt, rårörsocker, japansk soja, mald vitpeppar, sesamolja, potatismjöl.
Blanda allt igen väl och ställ åt sidan en stund.
Nu ska vi göra smashad dumplings. Låt degen ligga i plastpåsen och ta ungefär 10 gram deg och rulla en boll. Jag rullar den sedan i mjöl och lägger den på en skärbräda av plast och kavla ut till en rund och tunn, stor som en liten plätta. Breder på av fläskfärsfyllningen ända ut till kanten. Jag gör ungefär 4-5 stycken åt gången. Värmer en stekpanna med lite rapsolja på medelvärme och steker med fyllningen först nedåt och gyllene, innan jag vänder och steker degsidan. Bra att ha en stekpanna med lock att lägga de färdiga, så de håller sig varma med du gör resten.
När du sedan äter så lägger du på lite dipp, viker ihop och stoppar i munnen. Gott med lite asiatisk morotssallad till.
Klicka på länken för receptet: Morotssallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar