Snabbsaltad gurka tillhör en av favoriterna, speciellt på leverpastejsmörgåsen. I Singapore finns inte det alternativet att köpa, bara söt inlagd gurka. I Sverige kan jag också tycka att det är lite äckligt med saltgurka i lösvikt, blir snabbt grumlig och mjölkig lag som de ligger i, och det vägrar jag köpa. Kan tänka mig att det är ganska ohygieniskt.
Då är det mycket bättre och billigare att göra egen saltgurka, efter 2 dygn är de klar och håller sig i 2 veckor om man inte är där med fingrarna och plockar i dem hela tiden, använd tång.
Ingredienser för en snabbsaltat slanggurka:
1 st slanggurka
0,5 l vatten
1,5 msk salt
1 knippe dill
Gör så här:
Börja med att koka upp 1 dl av vattnet tillsammans med saltet så att det löser sig. Slå på resten av vattnet men koka inte upp.
Tvätta slanggurkan, dela den i mindre bitar cirka 5 cm och picka bitarna med en tandpetare så att saltet kan tränga igenom skalet.
Lägg gurkan och dillen som du brutit i bitar i en burk.
Slå nu saltlösningen på gurkan, så det täcker och skruva på locket.
Låt stå i minst 2 dygn i kylskåp, sedan är det bara att skiva och lägga på mackan.
När man märker att gurkan börjar ta slut är det bara att göra ny.
Hur länge står den sej?
SvaraRaderastår i texten läs.
SvaraRadera