onsdag 3 juli 2013

Strömminglåda med kaviar











Strömming är en favorit och speciellt när man varit en längre tid utomlands, så längtar man efter stekt strömming men också efter goda strömminglådor, varma som kalla. Man kan blanda nästan precis det man gillar så blir det gott. Något som jag blandar ofta till olika maträtter är en blandning med majonäs och kaviar  som till varm macka, och även kungens speciall kaviarsuffle. Här gör jag en kaviarströmminglåda, som vi äter kall till smörigt potatismos men man kan äta den varm också men jag tycker att smaken kommer fram när den är kall.

Ingredienser till 4 personer:
600 g strömmingfiléer (småfiléer)
salt
2 dl majonäs
1 dl mjölk
2 msk orökt kaviar Ejders eller liknande men det funkar med Kalles också.
0,5 st finhackad rödlök
1 dl finhackad dill

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en ugnsfast form. Ta bort ryggfenan från filéerna. Salta och rulla ihop med skinnsidan utåt och lägg tajt i formen.
Blanda majonäs, mjölk, kaviar, hackad rödlök och hälften av dillen i en bunke och häll över strömmingen.
Baka i ugnen 30 minuter. Servera med ett riktigt smörigt potatismos och häll på resten av dillen på strömminglådan innan serveringen när den svalnat eller så lägger du på dillen när den är varm om du föredrar det.
Smörigt potatismoset så använder jag till 500 g potatis, 150 g rumsvarmt smör och 1 dl vispgrädde, salt och vitpeppar.
Blir hur gott som helst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar