torsdag 14 november 2013

Bruschetta - à la Pompan


En god italiensk antipasti som är perfekt som en aptitretare innan varmrätten. Passar också som en rätt på buffébordet eller till mingelsnittar. Pompan kallas min man Tommy och oftast är det han som gör denna maträtten medans jag gör varmrätten, därav namnet på bruschettan. Välj helst ekologiska produkter!

Ingredienser:
Baguette
Mogna tomater
Olivolja
Färsk basilika
Vitlök, fransk
Flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här:
Kärna ur och tärna tomaterna. Blanda tomattärningarna med olivoljan och den finhackade basilikan i en bunke. Tillsätt flingsalt och nymald svartpeppar. Låt stå och dra i ca 30 minuter. Under tiden skärs brödet i skivor och rostas i ugnen 180 °C, pensla med olivolja efter 15 min och rosta ytterligare ca. 10 min, gnid med halv vitlöksklyfta. Lägg på tomatröran och servera genast tillsammans med ett gott vin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar