tisdag 25 mars 2014

Jordgubbssylt - med smak av lime













Alla ni som smakat på kombinationen jordgubbar och lime, vet hur fantastiskt gott det är och limen liksom förstärker jordgubbens smak. Vi brukar alltid har limesocker till de färska jordgubbarna på sommaren och varför inte testa det till jordgubbssylten också. Jag hade inte fel, för det smakade precis som jag hade tänkt.
Idag har jag gjort detta som ska serveras till äggvåfflorna eftersom det idag är våffeldagen 2014 när jag gör detta receptet.

Ingredienser till en burk sylt:
500 g jordgubbar (djupfrysta eller färska) delade i bitar
250 g syltsocker eller vanligt socker
1 st lime, rivet skal och pressad saft

Gör så här:
Lägg jordgubbar och syltsocker eller vanligt socker i en kastrull. Låt alltsammans koka upp under omrörning. Koka sedan sylten 2-3 min. Skumma under tiden.
Riv skalet på en lime och pressa också saften.Häll i limesaft, det rivna skalet ock rör om.
Låt sylten stå kvar i kastrullen cirka 10 min innan den hälls upp på väl rengjord burk. Sätt på locket och förvara sylten i kylen.

1 kommentar:

  1. Åh så gott det lät! Ska lägga receptet på minnet och göra till sommarn.

    SvaraRadera