Ingredienser 4 portioner.:
2 vitlöksklyftor
1 röd chilipeppar
1/2 tsk salt
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad oregano eller 1 msk färsk hackad
2 tsk vinäger
1 mellanstor kokt potatis
3 msk olivolja
1 dl hett vatten
Saltkokta potatisar:
600 g småpotatis (delikatess)
2 dl grovt salt till 1 liter vatten
vatten
Stöt hackade vitlöksklyftor och urkärnad, strimlad chilipeppar med saltet i en mortel. Blanda i paprikapulver, spiskummin, oregano och vinäger. Stöt också i potatisen. Rör i oljan. Häll i vatten medan du rör med stöten.
Tvätta potatisarna men skala inte. Lägg dom i en kastrull och fyll på med vatten så det precis täcker. Häll i salt i proportion till vattnet och låt potatisen koka under lock tills den är klar. Den ska vara skrynklig på utsidan om mjuk inuti.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar