måndag 22 oktober 2018

Mortadella och Cantloupmelon

Mortadella från Bologna med melon har blivit en favorit antipasto sedan vi besökte Bologna för några år sedan. Denna stad i Italien som är matens mecka. Kan verkligen rekommendera att åka hit för att njuta av all den goda mat som finns här och i närområdet. Staden Parma ligger inte långt borta och då har vi ju alla dessa lufttorkade skinkor och förstås goda ostar Parmesan. Balsamvinägers i staden Moden, dessutom finns det två lutande torn, alltså bara inte ett utan två.
Vi åt så god mat och det fanns så många mysiga restauranger. Hit längtar jag tillbaka och när jag äter mortadella så minns jag känslan att vara där. En tunn av en smakrik skiva mortadella får en att minnas ett varmt och soligt Italien. Mortadella är gjord på griskött och massor av kryddor som, kanel, koriander, muskot, muskotblomma, vitpeppar, kryddnejlika, rosmarin, lagerblad, stjärnanis, kummin, enbär och lite vitlök.
Perfekt förrätt, Antipasti eller buffé om man är många men förstås lika perfekt om man är ensam eller bara två.

Ingredienser för 4 personer:
1 st Cantloupmelon
8-16 st Mortadellaskivor

Gör så här:
Börja med att dela och kärna ur melonen.
Dela sedan i lagom stora klyftor.
Skär sedan med kniven längs med skalet men utan att skära loss allt fruktkött, stanna när det är 1 cm kvar så att skalet hänger kvar.
Lägg på varje enskild tallrik eller allt på ett och samma fat och fördela mortellaskivorna på melonklyftorna.
Vi gillar att dricka ett rödvin från Piemonte och speciellt med druvan Nebbiolo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar