onsdag 8 augusti 2018

Äggröra i tunnbröd

Så enkelt och gott bara man har mjukt tunnbröd hemma, ägg, bacon och lite grädde till frukost. Något recept behövs inte egentligen detta är bara ett tips på hur man kan servera äggröra på ett annat vis men jag ska iallafall beskriva hur jag gjort. Man kan ju också äta detta bara inte till frukost utan när det passar, som en lätt lunch eller mellanmål.

Ingredienser för 1 person:
1 st Tunnbröd, mjukt
2 st ägg
2 msk grädde
2 skivor bacon (kan uteslutas förstås)
salt och en uns cayennepeppar
smör till stekning

Gör så här:
Börja med att värm en liten stekpanna med en liten klick smör.
Bacon kör jag på högsta värme 1 minut i micron mellan hushållspapper.
Knäck sedan äggen i en skål, på med grädden och rör försiktigt med en gaffel så att gulan går sönder men vispa inte ihop äggen till en jämn färg. Ska vara separerad blandning.
Krydda med salt och cayennepeppar. Hälls sedan blandningen i stekpannan och rör till lagom och önskad konsistens. Jag gillar krämig äggröra.
Lägg röran på tunnbrödet och bacon och rulla ihop och dela på det med en kniv.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar