fredag 9 september 2011

Ananas med serranoskinka


Detta recept kommer från Gokväll lördag, och det verkade så himla gott att jag var tvungen att testa, och det smakade lika gott som det ser ut. Ananasen vi har här i Singapore är bl a från Malaysia och den är så mycket godare än den vanliga av märket Dole. Dole finns även här i affärerna men den får man ju små sår i munnen om man äter mera än två bitar. Den Malaysiska är ju solmogen på plats innan den plockas och så söt och god.

Serranoskinkan är ju den spanska lufttorkade skinkan och den tycker vi är godare än den italienska parmaskinkan, men det går givetvis att byta ut skinkan i receptet till parma om man föredrar den.

Ingredienser:
1 st färsk ananas
200 g serranoskinka
Olivolja, salt och peppar

Gör så här:
Dela ananasen i lagom stora bitar
Pensla ananasbitarna i olivolja av god kvalité
Salta och peppra
Linda sedan serranoskinka om ananasbitar och fäst med tandpetare

Perfekt tapasrätt och som tilltugg till drinken. Min favorit är Tio Pepe, spansk torr sherry som serveras i små glas och välkyld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar