måndag 12 september 2011

Fläskpannkaka

Ugnspannkaka eller fläskpannkaka är enkelt att göra och en klassiker tillsammans med krösamos.
Har man bara ägg, mjölk, mjöl och krösamos hemma, en bonus är om man har rimmat fläsk också.
Här i Singapore finns inte rimmat fläsk att köpa, bara färskt. Så jag rimmar själv istället, och det känns nyttigare än färdigrimmat som gör köttet rödaktigt. Nu är det ju bara salt och en uns socker.
Här är receptet: Rimmat kött.

Ingredienser
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
2 msk smör
300 g rimmat fläsk
Krösamos (lingonsylt)

Gör så här:
Blanda mjöl och salt i en hög skål och tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan på resten av mjölken. Vispa sedan i äggen sist, lite lätt och ej för krafiga tag.
Låt smeten stå och svälla en stund.
Sätt ugnen på 225 grader, skär fläsket i små tärningar. Bryn fläsket med lite fett i långpannan tillsammans med smöret. Pensla kanterna på långpannan med fettet och häll smeten i långpannan. Se till att fördela fläsket, så det inte samlas i en hög.
Grädda i mitten på ugnen tills pannkakan stannat och fått fin färg. 20-25 min. Låt den vila några minuter innan du delar den i bitar.

Serveras med krösamos (lingonsylt)
Sådan tur att IKEA har det här i Singapore.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar