måndag 3 oktober 2011

Kaviarfrestelse


Kaviarlåda eller Kalles som vi brukar säga, ett smaskigt alternativ istället för Jansson om man inte gillar anjovis men Kalles kaviar. Riktigt barnvänligt, men även god för vuxna. Nu njuter vi av att fortfarande har några tuber Kalles kaviar i kylskåpet här i Singapore.

8 små till medelstora potatisar, skalade strimlade eller skivade
2 st gula lökar
3 dl grädde
1 liten tub Kalles kaviar
Smör att steka lök och smöra formen

Gör så här:
Förstek löken gyllen gul innan den blandas med potatisen i en smord form.
Rör ihop kaviar och grädde och slå det över.
Grädda på nedersta delen i 225 gr i 45-50 min.

Man kan också göra en annan variant på kall kokt potatis, som man skivar och lägger i en form och blandar med löken. Häll över kaviagrädden och grädda i ugnen, men korta ner tiden till 30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar