onsdag 19 oktober 2011

Morotspuré


Puréer för bebisar 4 månader, är lätt att göra och man vet vad de får i sig. I början smakar man ju bara någon tesked och då fryser man in resten i iskublådan, för att sedan lägga i plastpåse när de frusit.
Köp kravmärkta grönsaker och osaltat smör. Här kommer förslag på grönsaker som man kan göra puré på: potatis, palsternacka, ärtor, majs, broccoli, blomkål, jordärtskockor eller avokado.
Potatis är bra att starta med första gången, men potatis är inte så bra att köra i mixen utan pressas genom en vitlökspress istället så det inte blir segt. Använd aldrig grön potatis eftersom den är giftig.
Jag bjuder idag på morotspuré eftersom det blir vackrare med lite färg i tallriken på fotot.

Ingredienser 1 port
1 morot
2 tsk osaltat smör
Bröstmjölk eller ersättning

Gör så här:
Skala moroten och dela i mindre bitar.
Koka i osaltat vatten tills de blir mjuka.
Mixa morotsbitarna med mixerstav.
Blanda i 2 tsk osaltat smör och späd med ev. bröstmjölk eller ersättning till önskad konsistens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar